Vrijheid is de vrijheid om te zeggen dat twee plus twee vier is@2x

MENSENRECHTEN EN VRIJE MENING

Hebt u recht te denken wat u wilt over uw gezondheid?

In de afgelopen jaren hebben we de term “fake news” (nepnieuws) vaak kunnen horen. Tijdens de coronacrisis kreeg de informatie van andersdenkenden, zelfs als deze goed gefundeerd was, al gauw het stempel van desinformatie. Waar komt dit vandaan? Als we uitgaan van het goede in de mens, kan het niet anders dat gevestigde belangen  op slinkse wijze artsen en overheid beïnvloedden. In de veronderstelling goed geïnformeerd te zijn en het juiste te doen, verspreidden deze vervolgens soms onjuiste informatie over gezondheid als “waarheid”. Zoals u in Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid met goede onderbouwing kunt lezen is dit eerder gebeurd, al was het niet op deze grote schaal en dikwijls veel heimelijker.

Hoe je ook het wendt of keert, het wegzetten van goed onderbouwde informatie als nepnieuws is een directe bedreiging van vrije meningsuiting en uw mensenrechten. Wat betekent dat voor u?

Door C.F. van der Horst
14 november 2019, geactualiseerd 22 oktober 2022

“1984” was een waarschuwing, geen advies

Voordat we die vraag beantwoorden, is een citaat van George Orwell op zijn plaats. George Orwell, een pseudoniem van Eric Arthur Blair (1903- 1950), was een Engels romanschrijver, essayist en criticus. Hij was beroemd om zijn kritische romans Animal Farm en 1984. Het laatste werk beschrijft de gevaren van een totalitair bewind. Er zijn signalen dat een kleine kliek deze laatste roman als een leidraad beschouwt. Het was een echter waarschuwing. En wel een die relevant is voor wat er de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Wat Winston Smith, de hoofdpersoon van 1984, overkomt, is een duidelijke overtreding van zijn mensenrechten en zijn vrije mening:

“Vrijheid is de vrijheid om te zeggen dat twee plus twee gelijk is aan vier,” schreef Winston Smith in zijn dagboek. Winston werd gemarteld om zijn zienswijze aan te passen aan die van de Partij van Grote Broer (Big Brother), want wat de Partij als waarheid beschouwt, is waarheid. “Twee plus twee is vier,” vond Winston desondanks. De Partij-beul O’Brien praatte tijdens de marteling op hem in: “Soms, Winston. Soms is het vijf. Soms is het drie. Soms is het alles tegelijk. Je moet beter je best doen. Het is niet gemakkelijk om geestelijk gezond te worden.”

In 1984 waarschuwde Orwell voor de inbreuk op de vrije mening en het verdraaien van waarheid. Helaas is de bezorgdheid van deze Britse auteur en criticus in elk geval ten dele terecht gebleken, want in de huidige tijd zou men kunnen zeggen dat “twee plus twee is gelijk aan vier” fake news is.

Meer dan ooit is het daarom belangrijk te weten wat mensenrechten zijn. Het zal u helpen uw eigen mening te vormen en te handhaven.

Vrije mening bedreigd

Terwijl dat wel zo zou moeten zijn, is de vrije mening en het uiten ervan tegenwoordig geen vanzelfsprekend recht. Sterker nog, er is een bedreiging van deze vrijheid. We zagen het al in het zestiger jaren toen tegenstanders van fluoridering van het drinkwater belachelijk werden gemaakt. Het kwam weer aan het licht toen de alternatieve kankerbehandeling van dokter Cornelis  Moerman succesvol bleek en deze Vlaardingse arts aangevallen werd (lees Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid). We hebben het gezien met de grootschalige campagne voor het vaccineren van kinderen voor relatief onschuldige kinderziekten en het pushen van de onbewezen griepprik. Het culmineerde in de sociale en economische aanslag op de maatschappij die de coronacrisis wordt genoemd waarin onbewezen en experimentele ‘vaccins’ werden gepropageerd als enige oplossing voor de pandemie.

Omdat de meeste mensen informatie van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) betrouwbaar achten, kan het lastig zijn om uw eigen, afwijkende mening te vormen en te handhaven. U kunt als dissident worden beschouwd. Het kennen van uw grondrechten is daarom belangrijk om onafhankelijke beslissingen te nemen op het gebied van uw gezondheid.

Mensenrechten: een vrije mening is uw grondrecht

Voor een vrije mening zijn de Rechten van de Mens essentieel. Maar weet u wat mensenrechten zijn? Waar komen ze vandaan en waarom zijn ze belangrijk? De volgende video, gemaakt door Jongeren voor Mensenrechten geeft u een simpele uitleg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe gevestigde belangen artsen en overheid op slinkse wijze beïnvloeden? Hoe deze hierdoor soms onjuiste informatie over gezondheid als “waarheid” verspreiden?  En hoe u juiste gezondheidskeuzes maken kunt?

Krijg de feiten. Koop en lees het boek ‘Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid’ vandaag nog.

Klik nu op de knop hieronder en ga naar de webshop.

Wilt u allereerst een kennismaking? Vraag nu hier gratis het eerste hoofdstuk aan!

 

Copyright ©  2019, 2022 C.F. van der Horst, Per Veritatem Vis. Alle rechten voorbehouden.

U kunt helpen!

Vindt u dit bericht interessant? Wilt u meer van dit soort informatie? Steun ons door uw donatie!

ValutaBedrag