Platzak door de crisis

DE ‘CRISIS’-CRISIS

Wat kunt u tegen slecht nieuws doen? Tips

Het woord ‘crisis’ is zeer actueel: de ene crisis is nog niet onderweg of de media maken melding van de volgende. We hebben te maken met de arbeidsmarktcrisis, coronacrisis, energiecrisis, klimaatcrisis, stikstofcrisis, woningcrisis en vluchtelingencrisis. Wie wordt er vrolijk van deze bangmakerij? En de waarschijnlijk grootste crisis is nog uit de pers gebleven.

Door C.F. van der Horst
29 juni 2022

Politieke crisis

We hebben het dan over de politieke crisis met incompetente regeringsleiders die een kortetermijndenken hanteren en met miljarden smijten. Zo gaf de Rijksoverheid alleen al voor de coronacrisis meer dan € 80 miljard extra uit. De overheidsschuld liep daardoor enorm op. En ook in 2022 overtreffen de uitgaven de inkomsten. Volgens de overheid maakt dat allemaal niet uit. Ze vindt het helemaal niet erg en beweert dat we best wat meer schuld kunnen hebben. Nu is de rente vrij laag, maar waarom überhaupt rente betalen? Voor onze bewindslieden is het wegwerken van de overheidsschuld duidelijk geen prioriteit. Zouden ze ook zo’n houding hebben als het om hun eigen geld ging? De teller van de overheidsschuld staat halverwege 2022 op bijna 500 miljard euro. Om precies te zijn op € 477.781 miljoen oftewel € 27.500 per inwoner. Uit het gevolgde beleid blijkt dat men niets heeft geleerd van het miljoenenverlies als gevolg van de farmaceutische lobby van Ab Osterhuis voor vaccins tegen de Mexicaanse griep in 2009.

Overheidsfinancien, kerncijfers 24 juni 2022

Crisis: constante stroom van slecht nieuws

Als je de media mag geloven, ziet de toekomst met alle crises er somber uit. Het vele slechte nieuws laat velen niet koud. Het AD kopte in maart 2022: “Onderzoekers zien kwart meer angst en depressie door de pandemie: ‘Dit is een wake-upcall’.” In de coronatijd werden we dagelijks, zo niet uurlijks, gebombardeerd met berichten over hoe gevaarlijk de wereld wel niet was en dat we bij anderen uit de buurt moesten blijven vanwege het besmettingsgevaar. Nu, in de zomer, is dit minder, maar voor hoe lang? En er zijn talloze andere crises, echt of vermeend, waardoor het leven zo gevaarlijk mogelijk wordt neergezet. De continue negatieve berichtgeving jaagt mensen angst aan en geeft velen een machteloos gevoel.  Wordt het dan niet tijd om te zeggen: “Weg met al het slechte nieuws”?

Machteloosheid

Niemand wordt vrolijk van de negativiteit en dreiging van een crisis. En al helemaal niet als je wordt overladen met de ene na de andere. De veelheid en omvang lijken vaak overweldigend (precies de reden waarom ze zo breed uitgemeten worden) en boven iemands invloedsfeer uit te gaan. Niets is vervelender dan machteloosheid, een gevoel dat je er niets tegen kunt doen. Het continue afschilderen van de wereld als gevaarlijk en bedreigend drijft een bevolking naar apathie en willoosheid. Als u zich hierin herkent, is er dan iets wat u wél kunt doen?

Wat ú kunt doen

Het heeft eigenlijk alleen zin om de berichtgeving over een crisis regelmatig te volgen, als u er iets aan kunt of wilt doen. Zo niet, kunt u zich beter concentreren op wat u wél kunt doen om uw leven en dat van uw gezin, vrienden, werkgever of werknemers, collega’s en kennissen zo aangenaam mogelijk te maken. Negeer alle negativiteit en draag bij aan een betere en constructieve wereld. Wees een goede echtgenoot of -genote, een ideale ouder, een tolerante en prettige werkgever of werknemer. Zet u in voor goed onderwijs en goede voeding voor uw kinderen. Help ouderen en behoeftigen in de buurt, verwijder zwerfvuil in de wijk en sta anderen bij waar u kunt.  Wees verdraagzaam en geef een goed voorbeeld. En lees een paar weken geen kranten of kijk geen tv; mijd slecht nieuws. Waarschijnlijk zult u zich dan veel beter voelen.

Als iemand doet wat hij kán doen, heeft hij geen last van de gepropageerde negativiteit. En als iedereen het bovenstaande doet, creëren we een betere SAMENleving.

Meer weten?

Hoe beïnvloedt de lobby vanuit de industrie politieke beslissingen? Waarom worden er soms onbegrijpelijke beslissingen genomen? Hoe zit het met belangenverstrengeling? Welke gezondheidskeuzes zijn  verantwoord voor u en uw gezin?

Krijg de feiten. Koop en lees het boek ‘Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid’ vandaag nog.

Klik nu op de knop hieronder en ga naar de webshop.

Wilt u allereerst een kennismaking? Vraag nu hier gratis het eerste hoofdstuk aan!

 

Copyright © 2022 C.F. van der Horst, Per Veritatem Vis. Alle Rechten voorbehouden.

U kunt helpen!

Vindt u dit bericht interessant? Wilt u meer van dit soort informatie? Steun ons door uw donatie!

ValutaBedrag