PSYCHIATRISCHE MEDICATIE
Het verband met killers en terroristen
In de voorbije jaren zijn we diverse keren door terroristische aanslagen opgeschrokken. U herinnert zich vast nog de serie massale schietpartijen en zelfmoordaanslagen in Parijs (2015) die in 130 mensen het leven kostte, de bomaanslagen in Brussel (2016), de vrachtwagen die op 14 juli van datzelfde jaar op de feestvierende menigte op de boulevard in Nice inreed en de aanslag kerstmarkt Berlijn (2016). Ook 2017 was een rampjaar met de bomaanslag Manchester Arena, de aanslag op de London Bridge (2017) en de aanvallen in Barcelona. Psychofarmaca (psychiatrische medicatie), met name antidepressiva, antipsychotica en anxiolytica oftewel angstwerende middelen, spelen een belangrijke maar verhulde rol bij deze waanzin. Dergelijke middelen creëren krankzinnige terroristen die met bomvesten, automatische vuurwapens en vrachtwagens onschuldige omstanders doden.
Door C.F. van der Horst
21 dec 2016, geactualiseerd 1 september 2022
Foto bomvest: United States Army Alaska (USARAK), Fort Richardson.+1(907) 384-7303
Public domain, via Wikimedia Commons
Psychofarmaca vergen hun tol
Het gebruik van psychofarmaca door terroristen is een onbelicht aspect van al deze gruweldaden. Iemand met een beetje compassie voor zijn medemens trekt geen bommenvest aan, schiet zijn geweer niet leeg op een menigte of rijdt niet op een feestvierende mensenmassa in. Mensen worden alleen killers als alle gevoelens en angsten zijn geblokkeerd. Hoe kan dit dan toch gebeuren?
De risico’s van antidepressiva en andere psychiatrische middelen
Het boek Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid beschrijft gedetailleerd de zin en onzin van antidepressiva en verwante middelen. Er blijkt amper een wetenschappelijke basis voor het gebruik ervan en de resultaten zijn niet beter dan die van een placebo. Er kleven echter grote risico’s aan.
Deze risico’s werden ten tijde van oorlogen al uitgebuit. Hitler liet zijn soldaten Pervitin (methamfetamine) slikken om hun angst en emoties te onderdrukken, waardoor ze gevaarlijke en niets ontziende gevechtsmachines werden. De voorloper van Pervitin, Philopon of Hiropon, werd door Japanse onderzoekers in 1919 in pure kristalvorm vervaardigd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de kamikazepiloten het middel om hun emoties te onderdrukken, voordat ze zich met hun bommenvliegtuig op de Amerikaanse schepen stortten.
Het gebruik van psychiatrische middelen om mensen tot gewetenloze moordenaars te maken, heeft in deze tijd navolging gekregen. Ook ISIS zet deze psychofarmaca in om terroristische killers te creëren. Zo deed CBS News verslag van de 15-jarige Kareem Mufleh die voor ISIS vocht. “Hij beweert dat ISIS hem de anti-angstpil Zolam gaf voordat hij ten strijde ging. ‘Dat middel maakt je buiten zinnen,’ zegt hij. ‘Als ze je een bommenvest geven en vertellen om jezelf op te blazen, doe je het.'”
Dodelijke combinatie
Antipsychotica, antidepressiva en mogelijk ook andere psychiatrische middelen veroorzaken een enorme rusteloosheid die bekend staat als acathisie. Deze onrust, met een gevoel om uit je huid te willen springen, leidt vaak tot (zelf)moord. Dit wordt verergerd doordat antidepressiva emoties uitschakelen. Hierdoor kan men zichzelf of anderen dingen aandoen die men zonder medicatie nooit zou overwegen. Organisaties zoals ISIS maken van deze dodelijke combinatie misbruik en creëren gevoel- en gewetenloze killers. Precies wat we tussen 2015 en 2018 in de eerder aangegeven voorbeelden gezien hebben.
Antidepressiva, SSRI’s en (zelf)moord
Van een soort antidepressiva, de zogenaamde selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s), is bekend dat het mensen aanzet tot moord en zelfmoord. Er zijn duizenden nieuwsverhalen van mensen die als gevolg van psychiatrische medicatie door geweld om het leven gekomen. Ter illustratie volgt een opsomming van slechts een aantal gevallen. De lijst had vele malen langer kunnen zijn.
- In 2009 werd bekend dat de vrouw die in Badhoevedorp met een bijl haar man en dochter om het leven hielp, onder invloed van het antidepressivum Seroxat was. Ze probeerde na haar gruweldaad zich van het leven te beroven door tegen een boom te rijden. Na bestudering van haar medisch dossier zei klinisch farmacoloog Anton Loonen: “Als zij geen Seroxat had genomen, was het waarschijnlijk niet tot zo een sterke agressieontlading gekomen en was de kans in belangrijke mate minder geweest dat het gebeurd was.”
- Voordat Tristan van der Vlis in 2011 het bloedbad in Alphen aan de Rijn aanrichtte, had hij al zes jaar psychiatrische medicatie, waaronder antidepressiva, gebruikt. De link tussen deze middelen en de schietpartij is nooit aan de kaak gesteld.
- De moordenaar van ex-minister Els Borst, Bart van Urk, heeft een psychiatrische achtergrond. Uit steekproeven blijkt dat al binnen het tijdbestek van het allereerste gesprek een psychiater zijn cliënt antidepressiva of een ander psychiatrisch middel voorschrijft. Ongetwijfeld heeft Bart deze daarom ook gekregen.
- De chauffeur die in 2012 een bus vol schoolkinderen in een Zwitserse tunnel deed verongelukken, was ook onder invloed van antidepressiva. 22 dode en 24 zwaargewonde kinderen waren het gevolg. De Telegraaf schreef: “Van de bestuurder is bekend dat hij psychische problemen had en antidepressiva slikte.” Men vermoedt dat de Belg suïcide pleegde door de bus met opzet frontaal tegen de tunnelwand te rijden.
- Vlak voor de Kerst van 2012 verstikte een Drentse moeder onder invloed van antidepressiva haar zoontje, om vervolgens haar 7-jarig dochtertje mee de auto in te nemen en een diepe sloot in te rijden. Haar advocaat zei dat ze de impulsen die haar tot deze vreselijke daden aanzette, nooit eerder gehad had. Ze begonnen volgens hem met het slikken van SSRI’s, zo meldde De Telegraaf. De krant berichtte: “Antidepressiva kunnen sluipmoordenaars zijn. Van de middelen is wetenschappelijk aangetoond dat de bijwerkingen gebruikers tot zelfmoord en extreme agressie en ongekend geweld jegens anderen kunnen aanzetten. Maar de farmaceutische bedrijven verzwijgen die bijwerkingen in de bijsluiters.”
- De Apeldoornse vrouw die in 2013 haar zoon en dochter met een mes om het leven bracht, was onder invloed van paroxetine, een antidepressivum.
- De co-piloot van Germanwings, Andreas Lubitz, die in 2015 zijn vliegtuig liet neerstorten, bleek dat onder de invloed van antidepressiva gedaan te hebben. De Volkskrant berichtte: “De onderzoekers geloven dat de 27-jarige Andreas Lubitz, die verschillende ernstige depressies had gehad, zichzelf in de cockpit opsloot en bewust het vliegtuig in de Alpen liet neerstorten. Daardoor kwamen alle 150 inzittenden om het leven.” En even verder in het artikel wordt akathisie beschreven: “Lubitz geeft onder meer toe dat het antidepressivum dat hij neemt hem rusteloos maakt.”
- De Belgische triatlete Sofie Goos werd in mei 2016 door een psychiatrische patiënt onder invloed van antidepressiva in de rug gestoken met een mes.
- In juli 2016 blies in Duitsland een psychiatrische patiënt zich met een rugzakbom op. Trouw schreef: “Hij was psychisch in de war en deed eerder al twee zelfmoordpogingen,” maar de krant laat na om de onvermijdelijke psychiatrische medicatie die hij gekregen heeft, te vermelden.
- Ook in de zomer van 2016 doodde een 18-jarige man in München negen omstanders en verwondde er 27 voor hij de hand aan zichzelf sloeg. Trouw rapporteerde dat de schieter aan depressies leed. Als iemand een dergelijk stempel krijgt, betekent dat dat hij door een psychiater behandeld wordt en dat gebeurt, helaas natuurlijk, met antidepressiva en andere psychiatrische medicatie.
- De Volkskrant kopte in het voorjaar van 2017: “Relatie tussen agressie en pil bij dader bewezen.” Het ging om een Fries die onder invloed van paroxetine in het voorjaar van 2008 drie mensen neerschoot, waarvan er een overleed.
Antidepressiva werken niet
De Deense hoogleraar Peter Gøtzsche beschreef psychiatrische middelen in De Volkskrant als “een ramp voor de gezondheidszorg, want antidepressiva doen meer kwaad dan goed”. Volgens Gøtzsche werken de middelen helemaal niet beter dan een placebo en worden veel te vaak voorgeschreven. Bovendien hebben ze schadelijke bijwerkingen.
De schokkende documentaire Making a Killing (“Over lijken gaan“) beschrijft de basis waarop deze medicatie wordt voorgeschreven en hoe de middelen tot geweld kunnen aanzetten. Het videoverslag laat interviews met talrijke experts zien en documenteert op uitstekende wijze de achtergronden van psychiatrische medicatie: hoe ze aan de man wordt gebracht, wat erachter zit en wat de consequenties ervan zijn. Een aanrader!
Er zit nog een verschrikkelijke aspect aan het gebruik van antidepressiva: ze werken verslavend en het is een lijdensweg om ermee te stoppen. De gevoelens die daarbij los komen, kunnen iemand tot waanzinnige dingen aanzetten.
Stoppen van anti-depressiva kan geweld veroorzaken
De Harvard-Universiteit waarschuwt voor de symptomen die gepaard gaan het afkicken van antidepressiva. Het gaat om slaapproblemen, agitatie, angst, ups en downs, depressie, prikkelbaarheid, verwardheid, paranoïde gevoelens, neiging tot zelfmoord, pijn, gevoelloosheid, overgevoeligheid voor geluid en een gevoel van een elektrische schok door je hoofd — de zogenaamde “brain-zaps”. Deze kunnen alle bijdragen tot zinloos geweld en terroristische daden.
Het afbouwen vergt enorm veel wilskracht en dient onder begeleiding te gebeuren. Psychiater Peter Breggin geeft goede adviezen hoe dit het best gebeuren kan.
Zaken zoals het militaire gebruik van methamfetamine, de potentieel zeer ernstige gevolgen van antidepressiva, acathisie en tips voor psychische problemen worden uitvoerig behandeld in het nieuwste boek van C.F. van der Horst, De verborgen verschrikkingen van de psychiatrie.
Het creëren van killers
Met steeds meer mensen die antidepressiva slikken (Meer dan een miljoen mensen in Nederland alleen al), wordt er een leger van killers gecreëerd. De uitwassen worden steeds meer zichtbaar. Tot de tachtiger jaren van de vorige eeuw vonden moorden en afrekeningen alleen in Amerika plaats. Tegenwoordig hoort men in Nederland regelmatig over dergelijke gruwelijkheden Deze ontwikkeling loopt parallel met het gebruik van psychiatrische middelen dat sinds de tachtiger jaren schrikbarend is toegenomen. Antidepressiva en andere psychiatrische medicatie kunnen mensen tot gewetenloze moordenaars maken.
Dring bij u volksvertegenwoordiger aan op het verbieden van psychiatrische middelen. Niet alleen werken ze niet, maar ze zijn ook nog eens uiterst gevaarlijk.
U kunt helpen!
Vindt u dit bericht interessant? Wilt u meer van dit soort informatie? Steun ons door uw donatie!
Meer weten?
Hoe kunnen dergelijke middelen ooit goedgekeurd zijn? Waarom wordt er zo weinig aandacht in de media eraan besteed? Wat is waar van de chemische onbalans in de hersenen waarvoor dergelijke medicatie nodig zouden zijn?
Krijg de feiten. Koop en lees het boek 'Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid' vandaag nog.
Klik nu op de knop hieronder en ga naar de webshop.
Wilt u allereerst een kennismaking? Vraag nu hier gratis het eerste hoofdstuk aan!
Copyright © 2016, 2022 C.F. van der Horst, Per Veritatem Vis. Alle rechten voorbehouden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.